آنچه در این مقاله میخوانیم .....
در بین تجهیزات و دستگاه هایی که مورد استقبال است و به فروش می رسد بعضی از تجهیزات پر کاربرد نیز قرار دارد. در صنعت نان پزی و قنادی انواع تجهیزات و دستگاه ها مورد نیاز است.
اوایل تولید این دستگاه ها، تجهیزات به صورت کنونی وجود نداشت و اکثر کارهای مربوطه با دست انجام می شد ولی هم اکنون با پیشرفت علم و صنعت تجهیزات به کمک نیروی انسانی آماده است و نیاز به نیروی انسانی را کاهش داده و سرعت عمل دستگاه ها و تولید را افزایش داده است.
در نان پزی یکی از اصلی ترین نکاتی که باید به آن توجه کرد بعد از خمیر گیری، چونه کردن آن است که باید با حجم و اندازه ی مناسب و با ترازو انجام شود.
هم اکنون هنوز در بعضی از نانوایی ها و مراکز تولید نان به صورت صنعتی افرادی هستند که به صورت دستی چونه گیری را انجام می دهند.
اکنون یکی از دستگاه های مورد استفاده در صنعت نان پزی استفاده از چونه گیر است. از این چونه گیر در تهیه ی انواع نان ها به خصوص نان بربری نیز استفاده می شود.
عملکرد این دستگاه به این صورت است که به صورت اتوماتیک خمیری وارد مخزن می شود. اندازه این مخزن 80 کیلو گرم است. بعد از اینکه خمیر وارد دستگاه شد وارد یک ترازویی می شود که در آن تعبیه شده است.
با توجه به تنظیمات انجام شده خمیر را وزن کرده و به وسیله ی دستگاه برش آن را تقسیم بندی می کند. وقتی برش انجام شد خمیر در بین دو قلتک نوار مانند قرار می گیرد که با چرخش این قلتک ها خمیر به صورت گرد شده و آماده استفاده می باشد.
دستگاه های صنعتی پخت نان بربری
در صنعت پخت نان دو نوع دستگاه وجود دارد که به صورت دستگاه تونلی و دوار شناخته می شوند. این دستگاه ها برای پخت انواع نان مورد استفاده قرار می گیرد. از دستگاه تونلی تمام اتوماتیک برای پخت انواع نان مسطح استفاده می شود.
برای پخت انواع نان حجیم و نیمه حجیم نیز می توان به سراغ دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک رفت در ضمن دستگاه دوار نیز در این زمینه می تواند به تهیه ی نان کمک کند. یکی از نان های حجیم که بیشتر مورد پخت قرار می گیرد و بین مردم به شدت طرفدار دارد نان بربری می باشد.
نان بربری را می توان با این دو دستگاه پخت کرد ولی هر کدام به صورت متفاوتی این کار را انجام می دهند.
استفاده از دستگاه نان پزی دوار در پخت نان بربری
دستگاه دوار نوعی از دستگاه های پخت نان صنعتی می باشد که در اندازه و سایزهای مختلف تولید شده است. دستگاه دوار به دو نوع پرتال و معمولی تقسیم بندی شده است که نوع پرتال آن کیفیت بالاتری نسبت به نوع معمولی دارد.
در نوع پرتال دستگاه دوار از صفحه کلید لمسی استفاده می شود. این دستگاه دارای سیستم اینورتر می باشد که می تواند حرارت دما را کنترل کند.
در پخت نان توسط دستگاه دوار از حرارت غیر مستقیم استفاده می شود. دستگاه دوار به صورت دایره ای بوده و اندازه ای آن به صورت قطری حساب می شود ولی دارای ارتفاع متفاوتی است که به اندازه ی یک و نود سانتی متر، دو متر و بیست سانتی متر، دو متر و نیم و سه متری تقسیم بندی می شود.
از ویژگی های این دستگاه می توان به دو مشعله بودن، دارای بدنه 5 لایه که دو لایه ی آن از پشم سنگ و پشم شیشه استفاده شده است، بدنه ی آن تمام استیل می باشد.
از دستگاه دو نیم متری و سه متری دوار برای پخت نان سنگک و نان بربری استفاده می شود. مدل برای پخت سنگک از نظر ظاهری با مدل پخت بربری متفاوت است
دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک پخت بربری
دستگاه نیمه اتوماتیک تونلی در اندازه چهار و نیم متری تولید می شود. دستگاه های تونلی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک دارای ویژگی های یکسانی هستند و تنها تفاوت بین آن ها به خاطر استفاده از سیستم بخار در دستگاه تونلی تمام اتوماتیک است.
دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک، برای پخت انواع نان های حجیم و نیم حجیم کاربرد دارد. یکی از انواع نان ها، نان بربری می باشد.
ویژگی های دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک عبارت اند از:
– تک مشعل
– استفاده از حرارت غیر مستقیم برای پخت نان
– دارای سیستم این ورتر
– استفاده از سیستم پی ال سی
– استفاده از صفحه ی نمایش دیجیتالی
حرف اخر
دستگاه فر صنعتی دارای انواع مختلفی می باشد که برای استفاده در نان پزی ها و قنادی ها کاربرد دارد. این دستگاه هم اکنون در دست ساخت توسط شرکت های معتبر بوده که شرکت ایران فر نیز جز آن ها می باشد.
شرکت ایران فر در حال حاضر می تواند محصولات و دستگاه های با کیفیت را برای مصرف کننده تولید کرده و وارد بازار نماید.